alice stenneberg voor rebalancing en yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rebalancing > Wat is Rebalancing?

Bij Rebalancing werken we met het lichaam om te onderzoeken wie je bent, wat je voelt, wat je wilt en wat je nodig hebt.

In het maken van contact met het lichaam past de Rebalancer verschillende manieren van aanraken (zacht, oppervlakkig, diep, stevig) en van bewegen (schudden, schommelen, rekken) toe. Je werkt zelf mee door bewust en ontspannen te ademen; een verkenning van je lichaam.

Je gaat voelen waar de energie stroomt, waar je haar vasthoudt en waar ze op een laag pitje staat. Door het lichaamswerk te combineren met counselingtechnieken krijg je inzicht in hoe deze fysieke patronen een weerspiegeling zijn van hoe je geestelijk en emotioneel in het leven staat.
Elke emotie en elke overtuiging die we hebben is immers voelbaar in ons lichaam: als je verliefd bent voelt je lichaam anders dan wanneer je verdrietig bent.

Door met liefdevolle aandacht en respect contact te maken met de lichamelijke patronen en deze te verbinden met de emotionele lading kan de gestagneerde energie weer gaan stromen, zodat je je vitaler en levenslustiger voelt. En het inzicht in de geestelijke en emotionele aspecten brengt een ervaring van diepe rust en acceptatie van wie je bent.

Vervolgens leer je op een constructieve manier om te gaan met je emoties en wegen te vinden om in je dagelijks leven op een gezonde manier uitdrukking te geven aan wie je bent en wat je wilt.

Rebalancing nodigt je uit om op reis te gaan in je “innerlijke wereld”. Een wereld waarin je emoties als verdriet, pijn en woede tegen komt en leert toe te laten, en ook gevoelens van blijdschap, verwondering en levensvreugde. Waarin je gaandeweg al meer contact kunt maken met de diepere gevoelslaag van vreugde, levendigheid, compassie en liefde. En waar je vrij en aanwezig kunt zijn bij wat er nu is.

.<< ga terug

een rebalancing sessie

ontwerp WEBgems ...